Pentupäiväkirja 2015

22.7.2015

Pennut ovat nyt 7 viikkoisia ja pian on aika lähteä uusiin koteihin. Viralliset nimet ovat nyt sitten Head To Toe, How To Pose, Happy Tippy Toes, Hot Paparazzi ja High Fashion. Maanantaina kävimme eläinlääkärin tarkastuksessa ja samalla pennut saivat mikrosirut. Yhdellä oli pieni napatyrä, mutta se tulee todennäköisesti sulkeutumaan itsekseen. Pienimmällä oli vielä pientä sivuääntä sydämmessä, mutta sekin yleensä häviää, kun pentu kasvaa. Saimin ensimmäisessä pentueessa kahdella kuului pieni sivuääni, joka molemmilla oli hävinnyt ensimmäisen rokotuksen aikaan. Muuten tarkastuksessa oli kaikki kunnossa, molemmilta pojilta löytyi myös pallit. :)

H_iina.jpeg

Pink Paw´s Head To Toe, "Iina"

H_Onni.jpeg

Pink Paw´s High Fashion, "Onni"

H_Ukko.jpeg

Pink Paw´s Hot Paparazzi

H_Kira.jpeg

Pink Paw´s How To Pose, "Kira"

H_Myrtti.jpeg

Pink Paw´s Happy Tippy Toes

5.7.2015

Kylläpä aika rientää, pennut tänään jo 5 viikkoisia. :) Onneksi säät ovat sallineet ulkoilun viime aikoina. Pentuset viihtyvät hyvin pihalla ja uskaltavat päivä päivältä lähteä jo kauemmaksi tutkimaan ympäristöään. Pentujen painot ovat tällä hetkellä 681 ja 1057 gramman välillä. Nimivaihtoehtoja pähkäilen edelleen, tällä hetkellä niitä on mm. Hot Paparazzi, High Fashion, Head To Toe, Happy Tippy Toes (tämä tulee pienimmälle) ja How To Pose. Runway Diva olisi myös kiva, mutta alkuun pitäisi keksiä joku H-kirjaimella alkava sana, vaihtoehtoja otetaan vastaan. ;) Tänään olisi tarkoitus ottaa pennuista ensimmäiset seisomiskuvat, saa nähdä mitä siitä tulee... :D Kuvat yritän laittaa jo tänään illalla kotisivuille.

Black_boy_4_w.jpg

Blue_boy_4w.jpg

Musta poika                                                                                                 Sininen poika

Green_girl_4w.jpg

White_girl_4_w.jpg

Vihreä tyttö                                                                                          Valkoinen tyttö

Pink_Girl_4_w.jpg

Pinkki tyttö

Frida_ja_pennut.jpg

Frida_ja_musta_pentu.jpg

Frida rakastaa pentuja yli kaiken <3

black_ja_Blue_ulkona_4w.jpg

Pojat pihalla

black_and_pink_ulkona_4_w.jpg

Sisko ja sen veli

No niin, ja sitten ne seisomiskuvat. Osa seisoi jo heti alkuun hienosti, osa ei. :D Pienimmän kuvaaminen oli kaikista hankalinta... ;)

Blue_pose.jpeg

Blue_head.jpg

Sininen poika (Blue boy)

Black_Pose.jpeg

Black_head.jpeg

Musta poika (Black boy)

Green_pose.jpeg

Green_head.jpeg

Vihreä tyttö (Green girl)

White_pose.jpeg

White_head.jpeg

Valkoinen tyttö (White girl)

Pink_pose.jpg

Pink_head.jpeg

Pinkki tyttö (Pink girl)

18.6.2015

Pennuilla ikää jo 18 päivää. Sunnuntaina saivat ensimmäisen matokuurin ja tänään maisteltiin jo jauhelihaa. Hyvin maistui kaikille, muutamalle jopa ahnaasti. :) Turkkien laadut ovat jo selvillä, pentueessa siis kaksi sileää tyttöä, yksi karkea tyttö ja kaksi karkeaa poikaa. Kynsien leikkuun aloitin tänään. Tassukuvassa mustalta on jo leikattu ja ero on melkoinen noihin toisiin verrattuna. Innostuin kuvaamaan noita tassuja, joten leikkuu jäi kesken. :D Nopeasti nuo kynnet kasvavat pienillä. Painot tällä hetkellä valkoisella 617g, vihreällä 603g, mustalla 435g, sinisellä, 432g ja pinkillä 403g. Pennut käyvät jo itsenäisesti tarpeillaan ja pyrkivät menevään kauemmaksi petipaikastaan. Askellus on hieman huteraa vielä mutta pienestä ne oppivat, että petiin ei pissitä. Pentujen viralliset nimetkin alkavat jo hahmottua, ne tulevat liittymään mallimaailmaan... ;)

h-_kaikki_2vko.jpg

tassut.jpg

                                               Pennut 2 viikkoa

             

8.6.2015

Pennuilla on ikää jo huimat 8 päivää. :) Tämän aamun punnituksessa painot olivat pinkillä 248g, sinisellä 257g, valkoisella 371g, mustalla 262g ja vihreällä 332g. Eli pentueen kaksi tyttöä ovat hieman kookkaampia kuin muut. Kaikki voivat tällä hetkellä hyvin! :) Toisin oli viime viikolla...

Viime keskiviikkona (3vrk) pinkki tyttö alkoi aamulla vinkumaan ja jatkoi sitä puoleen päivään asti. Soitin eläinlääkärille, että nyt kaikki ei ole kunnossa. Pentua pyydettiin tulla näyttämään ja saatiin aika iltapäivälle. Tyttö söi hieman haluttomasti aamupäivällä ja lopettikin pian syömisen kokonaan. Painokin tippui muutaman gramman aamupainosta. Annoin sille emonmaidonkorviketta ja Nutri-Plus Geeliä. Aika pian tyttö oli jo melko vetelä ja olin jo varma, että eläinlääkäri reissusta tulisi turha. Mentiin kuitenkin käymään. Eläinlääkäri tutki pentua ja sanoi, että kyllä me tämän kanssa lähdetään yrittämään, ei tämä luovuttaja ole. Kuivunut se oli, mutta piristyi kummasti kun nostin pöydälle. Nestettä ja antibioottia nahan alle. Sain ohjeet nesteytykseen ja letkuruokintaan. Tultiin kotiin eläinlääkäriltä ja ei mennyt kuin kymmenisen minuuttia, niin tyttö meni nisälle syömään. Sen jälkeen se onkin syönyt hyvällä ruokahalulla ja paino on lähtenyt nousemaan. Ihmeitäkin tapahtuu... :) Nestetystä ja letkuruokintaa ei siis tarvittu lainkaan. Tämä tyttö ei ole luovuttaja!

Saimi on hoitanut pentujaan todella hienosti. Maitoa riittää hyvin, niin kuin edelliselläkin kerralla. Ensimmäisinä päivinä Saimi ei malttanut jättää pentuja hetkeksikään. Viime tipassa meni ulos tarpeilleen ja sitten äkkiä takaisin sisälle. Nyt käydään jo pikku kävelyllä.

h_1_vko2.jpg

Pennuilla ikää 1 viikko

h_pink.jpghgreen.jpg

Pinkki tyttö                                                                                                                       Vihreä tyttö

1.6.2015

Pennut syntyivät juuri laskettuna päivänä! 60 päivä ensimmäisestä astutuksesta, eli samana päivänä kuin edellisellä kerralla. Saimin vatsan ympäryskin oli aivan sama kuin viimeksi 57cm. Mittailin Saimin lämpöjä useampana päivänä ja lauantai aamuna ne olivat 36,9 astetta. Seuraava yö tuli siis valvottua. Saimi tyhjensi suolistonsa illalla yhdeksän jälkeen. Ensimmäiset selvät poltot alkoivat yöllä 00:30. Noin klo 02:10 syntyi ensimmäinen pentu takajalat edellä, tyttö. Painoa oli 152g. Seuraavana tuli poika klo 02:55, paino 170g. Toinen tyttö syntyi klo 04:35, painoa 196g (pentueen suurin). Klo 05:15 syntyi toinen poika, painoa 167g. Viimeisenä syntyi tyttö klo 06:30, painoa 188g.

Nyt on ensimmäinen vuorokausi takana ja kaikki voivat hyvin. Painot tippuivat alkuun hieman, mutta ovat kaikilla jo lähteneet nousuun, yhdellä jo yli syntymäpainon.

      pinkki tyttö                  klo 2:10                   taka-asento                  152g

       sininen poika               klo 2:55                    etuasento                      170g

      valkoinen tyttö            klo 4:35                   etuasento                      196g

      musta poika                 klo 5:15                    taka-asento                  167g

     vihreä tyttö                  klo 6:30                   taka-asento                  188g

pink_girl.jpg

blue_boy.jpg

white_girl.jpg

black_boy.jpg

green_girl.jpg

h_saimi_58_pv.jpg

13.5.2015

Saimin masu kasvaa, tänään on astutuksesta 43 päivää. Ruoka on maistunut paremmin kuin edellisen tiineyden aikana ja muutenkin Saimi on ollut pirteämpi.

Kuvassa tiineyden 40. päivä. :)

saimi_ii_40_pv..jpg

29.4.2015

Aloitetaanpa Saimille uusi pentupäiväkirja! Tänään astutuksesta on tasan neljä viikkoa. Saimi astutettiin kahdesti, ensimmäisen kerran aprillipäivänä 1.4 ja toisen kerran 3.4. Kolmen viikon jälkeen näkyi jo ensimmäisiä merkkejä tiineydestä. Nisät hieman suurentuneet ja punoittavat. Tällä viikolla on ruokahalu ollut aamuisin huono. Eilen käytiinkin jo ultrassa, astutuksesta 27 vuorokautta. Ultrassa näkyi selkeästi 4 sikiötä, ehkä enemmänkin.

saimi ultrattu.jpg