Naomin pentupäiväkirja 2

9.11.2014

Talo on hiljentynyt kun eilen lähti kaksi viimeistä pentua omiin koteihin. Niilo lähti jo tiistaina äitinsä mukaan. Typy lähti perjantaina Kouvolaan Pimu ranskiksen kaveriksi. Eilen lähti aamupäivällä Poitsu Ouluun ja iltapäivällä Peetu Jämsänkoskelle Ponteva cotonin kaveriksi. Hyvin on kaikilla mennyt, reippaita ja vilkkaita naperoita kuulemma. ;) Senhän minä jo kyllä tiesin! Pennut kävivät eläinlääkärin tarkastuksessa ennen uusiin koteihin lähtöä. Kaikki oli kunnossa ja pallitkin löytyi jokaiselta pojalta. Ei ole eläinlääkäri kuulemma pitkään aikaan nähnyt noin reippaita ja aktiivisia pentuja. Alla tuoreimpia kuvia. :)

peetu_ja_ponteva.jpg  poitsu_autossa.jpg

Peetu tutustumassa Pontevaan                                                             Poitsu matkalla Ouluun

niilo_ja_vikko.jpg  pimu_ja_typy.jpg

Niilo veljensä Vikkon kanssa                                                                         Kaverukset Typy ja Pimu

26.10.2014

Siitä onkin aikaa, kun viimeksi pentupäiväkirjaan olen kirjoitellut. Pennut ovat jo 6 viikon ikäisiä ja reippaita palleroita kaikki. Kohta olisi sirutuksen ja terveystarkastuksen aika. Matokuurin pennut ovat saaneet 3 kertaa ja aina se maistuu yhtä pahalle. Ulos ei olla paljoa vielä päästy, kun on ollut niin kylmä. Kolmella on jo oma koti odottamassa ja yhden varaus peruuntui, joten vapaana on vielä sileäkarvainen black and tan poika. Lupaavan näköinen poitsu. :) Kiinteä ruoka maistuu kaikille hyvin, vaikka vielä käydään myös tissillä tankkaamassa. Pennut ovat maistelleet jo erilaisia lihoja kuivamuonan ohella, mm. broileria, kalkkunaa, sikaa, nautaa, poroa ja hevosta.

boizel_poitsu.jpg  niilo.jpg

Boizel                                                                            Beaumet

typy.jpg   peetu.jpg

Binet                                                                                Bollinger

28.9.2014

Pennuilla ikää tällä hetkellä 16 päivää. :) Perjantaina pikkuiset saivat jo ensimmäisen matolääkkeen ja Naomi tietty myös. Kaikilla on silmät jo auenneet ja liikkuminenkin on jo vilkkaampaa. Kovasti harjoittelevat kävelemään ja hienosti etujalkojen varaan jo nousevatkin. Kaikki ovat päässeet jo yli puolen kilon painorajan, pienin Beaumet 504g, tyttö Binet 531g, Boizel 548g ja suurin Bollinger 561g. Edelleen näyttää siltä, että Bollinger on ainoa karkeakarvainen.

Beaumet                                                      Bollinger

15_days_old.jpg

Boizel                                                         Binet

22.9.2014

Pennut ovat kasvaneet kovasti, kaikki ovat ylittäneet jo 300g rajan. Karvanlaatuja on vaikea vielä nähdä, mutta Bollingerilla on selkeästi eniten karvaa tassuissa. Joten jos joku on karkeakarvainen niin ehkäpä juuri Bollinger. ;) Mutta odotellaan vielä hetki, niin eiköhän nuo karvanlaadutkin varmistu. Tällä hetkellä odotellaan silmien avautumista, kun ikää on jo 10 päivää.

Kuvissa Naomi ja Boizel sekä Bollinger karvatassuineen

boizel__naomi.jpgbollinger_tassu.jpg

    

17.9.2014

Pennuilla on ikää nyt 5 päivää. Painoa tällä hetkellä tytöllä 216g, pienellä pojalla 225g, isolla pojalla 246g ja ruskealla pojalla 187g. Pennut ovat saaneet myös viralliset nimet ja ne ovat Bollinger (iso), Boizel (pieni), Beaumet (ruskea) ja Binet (tyttö). Naomi hoitaa vauvojaan hienosti. Ensimmäisinä päivinä ei jättänyt niitä hetkeksikään yksin, vaikka kuumakin oli. Nyt malttaa jo makoilla välillä laatikon vierelläkin.

5_pv_kaikki.jpg

13.9.2014

Hupsista, pennut tulivatkin jo maailmaan eilen 12.9.2014, odotettua aiemmin! Astutuksesta tasan 8 viikkoa eli 56 päivää. Kävin Naomia perjantaina päivällä katsomassa ja silloin ei olisi vielä uskonut, että pennut syntyvät illalla. Naomi oli läähättänyt kovasti, mutta siinä vaiheessa ei vielä uskottu, että synnytys oli käynnistynyt. Pian se tyhjensi rakkonsa, ei ollut syönyt koko päivänä, kaivautui peiton alle ja alkoi vapisemaan. Pakko se oli uskoa, pennut olivat tulossa. Lähdin hakemaan Naomia puoli kahdeksan aikaan ja kahdeksan jälkeen tulivat jo ekat ponnistukset. Kaikki sujui onneksi hienosti, synnytyksessä ei ollut mitään ongelmia. Ensimmäinen pentu syntyi klo 21:02 ja viimeinen klo 00:21. Tämä viimeisenä syntynyt pieni (118g) ruskea tyttö oli kuollut, mikä todennäköisesti myös käynnisti synnytyksen. Ajankohtaan nähden pennut olivat hyvän kokoisia ja virkeitä. Ensimmäisenä syntynyt tyttö joutui olemaan puolitoista tuntia kiinni emässään, kun istukka oli tulematta ja oli sen verran syvällä, että napanuorasta ei saanut kunnolla otetta. Nisälle se kuitenkin suoraan hakeutui. Alla pentujen syntymäajat, painot, värit ja asento syntyessään.

                            Tyttö                 21:02              152g              b&t              pää edellä

                            Poika                22:45              162g              b&t              takajalat edellä

                            Poika                23:14              187g              b&t              pää edellä

                            Poika                23:33              140g              ruskea         takajalat edellä

Enkelityttö syntyi 00:21 ja painoi 118g

      

girl.jpg

boy_1.jpg

boy_2.jpgboy_3.jpg

5.9.2014

Tänään päiviä takana 49. Kävimme röntgenissä ja pentuja näyttäisi olevan ainakin viisi. :)

49_pv._rontgen.jpg

49_pv.jpg

21.8.2014

Ensimmäisestä astutuksesta on nyt 34 päivää ja Naomi on selkeästi tiineenä. Kuvassa päiviä takana 31 ja vatsa näkyy jo. :)

Noin kahden viikon päästä käymme röntgenissä.

namppa_31pv.jpg