Naomin pentupäiväkirja

29.9.2013

Molemmat pojat ovat jo uusissa kodeissaan. Morris muutti eilen Toto iskän luokse ja Mini, josta muuten tuli Vikko, muutti äitinsä mukana Naomin sijoituskotiin. Morriksella ensimmäinen yö oli mennyt sikeästi nukkuen, kavereitakin Morriksella on rutkasti, kaksi mastiffia ja kolme griffonia. Morriksen luonteella pärjää missä vaan! Vikko sai jäädä äitinsä seuraksi, mutta velipoikaa Vikko taisi jäädä vähän kaipaamaan. Naomi ei ollut moksiskaan yhden vintiön vähennyttyä. Morris painoi lähtiessään 1800g ja Vikko 1300g, kokoeroa oli siis aika paljon. Terveystarkastuksessa molemmilla oli kaikki kunnossa, pallit tosin vielä hakusessa. Näistä pojista kuullaan vielä... ;)

mini.jpgmorris.jpg

               Vikko naama hiekassa kaivuu puuhien jälkeen                                                                      Ja Morris myös                                                       

toto_kurkkii.jpg

Toto isukki tuli käymään
15.jpeg16.jpeg

  Vikko köllöttelee                                                                                                Morris kameran kimpussa

8.9.2013

Pojat kasvaa ja kehittyy vauhdilla. Ikää 5 viikkoa. Mini on tällä hetkellä hieman rauhallisempi kuin Morris, jolla luonnetta löytyy enemmän. Morris osaa käyttää myös ääntään enemmän, pärisee, purisee, vikisee ja maukuu... ;) Molemmat tulevat häntä heiluen vastaan, aina kun tulen kotiin. Ulkona pojat ovat käyneet päivittäin ja viihtyvät siellä hyvin. Tänään mennään moikkaamaan poikien isää Totoa Järvenpäähän.

morris_seisoo_.jpeg

mini_seisoo_.jpeg

                                          Morris 5 viikkoa                                                                                         Mini 5 viikkoa

m__m.jpg

31.8.2013

Mini ja Morris ovat nyt neljän viikon ikäisiä. Morris availi silmiään jo kahdeksan päivän ikäisenä ja Mini pian perässä. Ensimmäiset askeleetkin otettiin jo alle kolmen viikon ikäisenä. Muutaman kerran ollaan käyty jo ulkona, kun on ollut lämmintä. Kiinteään ruokaan pojat ovat totutelleet reilun viikon ajan, jauheliha maistuu parhaiten. Mini on vähän nirsompi kiinteän ruuan suhteen, tissi maistuu vielä paremmin. Reippaita ja uteliaita pojan naskaleita molemmat! :)

mini_26_pv.jpg

morris_26pv.jpg                                        Mini 26 pv                                                                                                                 Morris 26 pvnapsu3.jpg

9.8.2013

Pojat ovat jo viikon vanhoja. Painot ovat nousseet molemmilla hyvää vauhtia, pienempi painaa 274g ja suurempi 336g. Molemmat ovat siis jo reilusti tuplanneet syntymäpainonsa. Nimetkin pojille on jo keksitty! Pienempi on Mini Cooper ja suurempi Morris Mini, kutsumanimeltään "Mini" ja "Morris".

mini_venyttelee.jpg

3.8.2013

Ensimmäinen yö meni hyvin. Punnitsin pennut aamulla ja pienempi poika painoi saman verran kuin syntyessään ja suuremman pojan paino oli tippunut vain 6g. Hyvin ovat ainakin syöneet. Naomi on pentujen kanssa koko ajan, ruuan olen vienyt sille "pesään" ja kova ruokahalu sillä on ollutkin.

 

                                                Isompi poika                                                                                                     Pienempi poika

isompi_1pv.jpgpienempi_1pv.jpg

2.8.2013

Naomin tiineys sujui kaikin puolin hyvin. Hain Naomin meille tiistaina 23.7. ja aloin mittaamaan lämpöjä heti, tullessa lämmöt 38,6 °C. Tiineyspäiviä takana ensimmäisestä astutuksesta 55 ja viimeisestä 52. Seuraavana aamuna lämmöt enää 37,3  °C. Ehkäpä pennut viikonloppuun mennessä syntyvät... No eivät syntyneet, lämmöt heitteli 37 °C ja 38 °C välillä peräti yhdeksän päivää. Torstaina 1.8. sain mitattua aamulla 37°C, jossa se pysyi pari tuntia, ennen kuin lähti taas nousuun. Yö meni aika levottomasti ja lapsivedet tulivat aamulla klo 9. Tiineyspäiviä ensimmäisestä astutuksesta 65. Ensimmäinen työntö klo 9:45 ja ensimmäinen pentu tuli maailmaan klo 10:20. Poika tuli peräpää edellä, sikiöpussi oli hajonnut ja napanuora katkennut. Hieman jouduin avittamaan, että saatiin pää ulos. Virkeä tapaus sieltä kaikesta huolimatta tuli, vinkas melko pian ja oli heti suunnistamassa nisälle. Naomi nuoli heti uutta tulokasta. Painoa pojalla oli 126g. Jälkeiset jäivät vielä tulematta sikiöpussia myöten. Seuraava pentu syntyi etupää edellä klo 11:15 ja samalla tuli molemmat jälkeiset. Tämäkin poika erittäin vetreä ja eloisa, painoa 162g. Melko pieniä poikia, vaikka ovat kahdestaan saaneet kasvaa kauemmin kuin oletin.

Pojat röntgenissä 51 vrk.

rontgen.jpg