Pentupäiväkirja

24.6. SU

Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi kirjoitellut. Päivitetäänpäs tilanne! :) Tällä hetkellä täällä pyörii enää kaksi vipeltäjää, ikää reilu 8 viikkoa. Ruuth muutti maanantaina omaan kotiin Helsinkiin Ronja brabbarin kaveriksi. Tahvo muutti myös maanantaina. Tahvon koti sijaitsee Järvenpäässä. Jorma jäi asustelemaan tänne Kouvolaan. Gucci muuttaa torstaina Ruotsiin Griffmaker´s kenneliin ja Tiona jää kotiin! :)

5.6. TI

Pennut tänään tasan 6 viikkoa. Aika menee tosi nopeasti... Ollaan ulkoiltu lähes päivittäin ja käväisimme kylässäkin. Pennut pääsivät autoajelulle ja tutustumaan aivan vieraaseen ympäristöön. Rohkeasti kaikki tutkivat ympäristöä, eivätkä pelänneet talon vahtia, Melli ranskista. Tänään kävimme eläinlääkärin tarkastukessa ja pennut saivat sirut.minnalla.jpg

minnalla_5.jpg

minnalla_4.jpg

minnalla_2.jpg

photos Minna Vauhkonen

27.5. SU

Melkoisia menijöitä naperoista on tullut. Gucci edelleen ensimmäisenä joka paikassa. Pienet naskalit alkavat jo pilkistämään ja ne joilta olen saanut ne laskettua niin 6+6 näyttäis olevan. :) Kaikki nauttivat jo hyvin kiinteästä ruuasta ja sen huomaa myös ulosteen määrässä... ;)

gabbana2.jpg

giannini3.jpg

                           Gabbana                                                                            Giannini                                                                                      

gucci2.jpg

gaultier3.jpg

                                                                                              Gucci                                                                                                                            Gaultier

givenchy2.jpg

Givenchy

Photos by Katja Lerner

22.5. TI

Pennuilla on ikää nyt 4 viikkoa. Olemme ulkoilleet jo muutaman kerran ja nyt näyttääkin kesä vihdoin tulleen, joten pääsemme ulos joka päivä. :) Kunhan ilmat pysyvät lämpiminä ja kuivina, toivotaan parasta... Tänään saimme myös toisen matokuurin. Muutama kuva tämän päivän ulkoilusta!

gaultier2.jpg

giannini_2.jpg

  

giannini2.jpg

givenchy__gabbana.jpg

19.5. LA

Pennut voivat hyvin ja turkin laadut ovat selvinneet. Gaultier = karkea poika, Gabbana = sileä poika, Giannini = karkea tyttö, Givenchy = sileä tyttö ja Gucci = sileä tyttö.

 

giannini_istuu.jpg

gabbana_istuu.jpg

 

              Giannini karkea tyttö                                                                                                                                 Gabbana sileä poika

givenchy_istuu.jpg

gucci_istuu.jpg

 Givenchy sileä tyttö                                                                              Gucci sileä tyttö

gaultier_istuu.jpg

      Gaultier karkea poika

12.5. LA

Ikää tällä hetkellä 18 päivää, kaikki osaavat kävellä, tosin hieman horjuvin askelin vielä... ;) Ensimmäisen matokuurin pennut saivat tiistaina. Leikkimistä harjoitellaan kovasti ja kontaktiakin otetaan jo ihmisiin. Gucci on kyllä edellä kävijä kaikessa ja melkoinen menijä.

14_pv_pari.jpg

14_pv_kaikki.jpg

14 päivää

4.5. PE

Pennut ovat 10 päivää vanhoja ja tänään oli ensimmäinen kynsien leikkuu. Neljä pentua raottelee jo silmiään, isoin tyttö eniten. Huomenna ovat jo varmaan auki. :)

loobaa.jpg

kaikki.jpg

                                    

                                                                                       8. päivä

Painonseuranta

1.5. TI

Vappupäivä ja pennut viikon ikäisiä. Olen nukkunut pentujen huoneessa ja viime yönä en enää herännyt kuin muutaman kerran ääniin. Pentu vikisee kun ei heti löydä tissille tai jos on joutunut eroon porukasta. Kaikki voivat hyvin, niin pennut kuin Saimikin. :)

vappu.jpg

Vappuaattona 6 pv.

29.4. SU

Pennuilla on nyt nimet; Gabbana, Giannini, Gucci, Gaultier ja Givenchy. Painot tällä hetkellä 244g, 216g, 276g, 244g, 260g. Saimi osaa ottaa omaa aikaa silloin kun pennut on syötetty ja ne nukkuvat. Käy petailemassa sohvalla ja palaa kun pennut kutsuvat.

gabbana.jpg    giannini.jpg

 

 

gucci.jpg

givenchy.jpg

gaultier.jpg

27.4. PE

Pennut ovat nyt kolme päivää vanhoja ja kaikkien painot ovat laskun jälkeen lähteneet nousuun. Syntymäjärjestyksessä painot ovat nyt 210g, 184g, 236g, 206g ja 220g. Pienintä tyttöä lukuunottamatta kaikki ovat siis päässeet syntymäpainonsa ohi. Tytön paino laski eniten, mutta on nyt sama kuin syntyessä. Ruoka maistuu kaikille erittäin hyvin.

profiili.jpg

26.4. TO

Viisi pentua syntyi tiistaina valtakunnallisena koiran päivänä. Ensimmäinen kunnon työntö oli klo 15.48. Reilun puolen tunnin päästä tuli näkyviin ensimmäinen sikiöpussi.Tunnin kuluttua alkoi tapahtumaan ja oletimme ensimmäisen pennun tulevan maailmaan, mutta yllätykseksi esiin tulikin toinen sikiöpussi. Kaksi sikiöpussia roikkuivat vierekkäin kuin kaksi isoa "pallia". Kätilöavustaja soitti tutulle kasvattajalle, jonka mielestä ei kannattanut vielä huolestua. Sikiöpussit olivat vielä kuitenkin ehjät. Ensikertalaisena minä olisin jo lähtenyt roudaamaan koiraa jo lääkäriin! Soitin tietty hätäpäissäni lekurille, joka myös ei ollut vielä huolissaan. Pyysi tulemaan luokseen, jos tunnin kuluttua ei olla edistytty. Klo 18.15 tulikin jälkimmäisenä esiin tulleen sikiöpussin mukana ensimmäinen poika, tässä vaiheessa huokasin helpotuksesta. Meni vartti ja toinenkin pentu pääsi maailmaan, tällä kertaa tyttö. Molemmat tulivat takapää edellä. Pennut olivat hyvin jänteviä ja elinvoimaisia. Vajaan tunnin päästä tuli toinen tyttö, myös takapää edellä. Tällä kertaa synnytys oli helpompi, vaikka pentu oli pesueen suurin. Vajaan puolen tunnin päästä tuli toinen poika, pää edellä. Jälkeiset jäivät tulematta. Tähän mennessä kaikilla sikiöpussit olleet ehjät. Viimeinen tyttö syntyi klo 22.10 jalat edellä. Sikiöpussi ehti hajota, joten jouduimme vetämään tytön ulos. Hieman neiti ehti vetää limaa, mutta taitava kätilöavustaja imaisi limat suullaan pois. Reipasta kuivausta ja pentu pääsi tissille. :) Neljäntenä tulleen jälkeiset eivät tulleet ulos.


 

Syntymäaika

 

Sukupuoli

Paino

Asento

Muuta

 18.15

 

 uros

 200g

 takajalat

 jälkeiset tuli

 18.32

 

 narttu

 184g

 takajalat

 jälkeiset tuli

 19.25

 

 narttu

 224g

 takajalat

 jälkeiset tuli

 19.50

 

 uros

 196g

 pää

 jälkeiset ei tullu

 22.10

 

 narttu

 216g

 takajalat

 jälkeiset tuli

Vasta kun kaikki pennut olivat tulleet, alkoi Saimi kiinnostumaan vauvoistaan. Saimi keskittyi täysillä synnytykseen, ettei joutanut pentujaan välissä hoitamaan, tissille pääsivät kyllä heti. Nyt mamma hoitaa kyllä esimerkillisesti pentuja, nuolee ja imettää eikä suostuis niitä jättämään. Pikaisesti ollaan käyty hihnan kanssa pihalla tarpeilla. Saimin ruokahalu on hyvä. Pentujen painot laskivat ensimmäisen vuorokauden aikan jonkin verran, mutta nyt on muutamalla lähtenyt jo nousuun. Kahden ensimmäisen painot eivät ole vielä nousseet, mutta maito maistuu niille hyvin ja Saimilla sitä riittää. Illalla punnitaan uudestaan.

 

tytto_1.jpg

tytto_2.jpg

 

                                               Tyttö 1                                                                                                                                                   Tyttö 2

    tytto_3.jpg

                                                                                                        Tyttö 3

poika_2.jpg

poika_1.jpg

          

                     

                                         Poika 1                                                                                                                                            Poika 2                                                                               

                                                                                                                                                                                                                                                                                              

24.4. TI

Eilen klo 19.30 lämmöt oli laskenu 36,8 asteeseen. Yö menikin aika levottomasti, Saimi vaihtoi jatkuvasti paikkaa ja välillä läähätti. Aika vähän on tehnyt pesää, muutaman kerran käynyt kuopimassa. Klo on nyt 9,15 ja seurailen tilannetta. Saimi on tällä hetkellä hieman rauhallisempi, hengittää tosin melko raskaasti. Näkee selvästi, että sillä alkaa olla tukalat oltavat.

59_pv.jpgtarvikkeet.jpg

                      59. päivä, lämmöt 36,8 astetta                                                                                                          Synnytystarvikkeet valmiina...

21.4. LA

Kaikki synnytystarvikkeet taitaa olla jo kasassa: Emonmaidonkorvike, lääkeruiskuja, puppybooster, kuumemittari, pyyhkeitä, talouspaperia, sakset. lankaa, kello, pentutaulukko, vaaka, kynsilakkoja, liukastetta, kertakäyttöhanskoja, roskis, kosteuspyyhkeitä, desinfioimisainetta, tarvittavat puhelinnumerot, synnytyslaatikko, pentuaitaus, pestäviä pesäalustoja, kertakäyttöisiä alustoja, 2 kuljetushäkkiä... Olikohan siinä kaikki? Niistäjä pitää varmaan käydä vielä ostamassa.

Aloitin myös mittailemaan Saimin lämpöä.

57._days.jpg

57. päivä

20.4. PE

Viimeinen työpäivä ja mammaloma alkoi! :) Saimin masuun tullu muutama sentti taas lisää, rinnanympärys 57 cm ja vyötärö 49 cm. Nyt on tahti jo hidastunut ja käydään vain lyhkäsillä lenkeillä ulkona.

15.4. SU

Pentujen liikkeet voi nähdä ja tuntea jo hyvin. Saimin olotilastakin näkee, milloin pennut ovat jumppaamassa ja milloin nukkuvat. :) Saimi on yllättävän reipas ja touhukas. Nukkuu tosin hieman enemmän, mutta hereillä ollessa tempperamenttia riittää. Pentuaitaus ja muut tarvikkeet alkaa olee kasassa.

masu_51._pv.jpg

51._paiva.jpg

51. päivä

13.4. PE

Olen huvikseni mittaillut Saimin rinnan ja vyötärön ympärystää, jotka normaalisti ovat 41 cm ja 33 cm. Tällä hetkellä mitat ovat 52 cm ja 47 cm. Pullataikina paisuu... ;)

9.4. MA

45. päivä. Ruokahalu on loputon. Viikon verran olen syöttänyt Royal Caninin "mammaruokaa" ja hyvin maistuu. Liikkuminen sujuu vielä suht reippaasti ja juoksuaskeliakin välillä otetaan.

45_pv.jpg

45. päivä

3.4. TI

Päiviä takana 39. Syömättömyys kesti kaksi viikkoa, mutta nyt ruoka jälleen maistuu. Mahan kasvu näkyy jo hyvin. Saimi on myös reipastunut uudestaan. Normaaleja metsälenkkejä tehdään edelleen, mutta hieman hitaammassa tahdissa. Muutaman kerran ollaan lenkki lyhennetty, kun näyttää siltä, että mammaa ei huvita kävellä.

saimi_37.days.jpg

37. päivä

26.3. MA

Tänään tiineyspäiviä takana 31 ja ultrassa näkyi varmuudella neljä pentua, ehkä viisikin. Saimin mielialat vaihtelee tuuliviirin lailla. Välillä ei siedä Naomia yhtään lähellään ja ollaan niin kärttyisiä, hetken päästä taas nukutaan maha pystyssä... Nisät ovat suurentuneet ja punoittavat. Ruokahalu edelleen huono.

p3251603.jpg

30. tiineyspäivä

21.3. KE

Kärsimätön kun olen niin kävimme jo tänään ultrassa, päiviä takana 26. Tiineys oli nähtävissä, mutta lukumäärän varmistamiseksi menemme vielä maanantaina ultraan.

19.3. MA

Neljäs viikko menossa ja tiineyden merkkejä kovasti tutkaillaan. Nisät saattavat olla hivenen suurentuneet ja ruokahalu on muutaman päivän ollut huono.

24.2. PE

Ensimmäinen astutus sujui hyvin, Ricky nuuhkas kerran ja oli saman tien selän päällä. Saimi ei tainnut edes tajuta mitä tapahtui... ;)  Lauantaina tehtiin heti toinen astutus ja sekin sujui ongelmitta. Toivottavasti reissu oli hedelmällinen...

23.2. KE

Progetestin tulos oli tasan 2, joten perjantaina lähdemme Viroon astutusreissulle.

22.2. TI

Saimin juoksut alkoivat 14.2 ja tänään tehdään progetesti, tulos saadaan huomenna. Kovasti se ainakin tarjoaa itseään Naomille. :)